Volgens teambaas Ross Brawn komt Mercedes wel degelijk dichter in de buurt van de topteams. Al geeft hij toe dat de renstal nog niet zo competitief is als hij had gewild.

Mercedes behaalde dit seizoen nog geen enkele podiumplaats en staat momenteel vierde in het constructeurskampioenschap. De achterstand op Red Bull bedraagt al meer dan driehonderd punten.

Brawn benadrukt dat het team er alles aan doet om het gat te dichten. “We doen uiteraard ons best”, zegt hij op Autosport.com. “Uit de analyses na elke race blijkt dat we langzaam dichterbij komen. Als je kijkt naar de ‘pure’ rondetijden, waarbij rekening is gehouden met banden, brandstof en dergelijke, is het gat kleiner. Maar nog niet klein genoeg.”

“Het gaat niet zo snel als we zouden willen, maar het is dan ook een intensieve competitie”, vervolgt Brawn. “Vooraan werken ze met man en macht om hun situatie te verbeteren, terwijl wij proberen de aansluiting te vinden.”

Volgens Brawn is de organisatiestructuur van Mercedes inmiddels sterker. Hij zegt dat het team van plan is net zo ver uit te breiden als de budget- en personeelsrestricties toelaten. De teambaas heeft bovendien hoge verwachtingen van de invloed die de nieuwe technische directeur Bob Bell op het team heeft.