Volgens Ross Brawn heeft een verbod op de door uitlaatgassen geblazen diffusor totaal geen nut: “De geest is uit de fles”, meent hij namelijk.

De FIA maakte vorige week bekend dat men – op termijn – een verbod wil invoeren op geblazen diffusors die door middel van aanpassingen in het motormanagementsysteem ook werken als coureurs geen gas geven, maar Brawn denkt dat het naïef is om te veronderstellen dat een verbod nog een verschil maakt.

Brawn stelt namelijk dat het voor de teams onmogelijk is om te vergeten wat ze al hebben geleerd, terwijl men dit principe anders ook nog op andere manieren kan toepassen: “De geest is uit de fles, dus het zou naïef zijn om te denken dat een aantal regels ervoor zorgen dat deze techniek niet meer wordt gebruikt”, verklaart de teambaas van Mercedes tegenover Autosport.

“Geblazen diffusors worden bovendien al jaren gebruikt en iedereen probeert ze uiteraard optimaal te benutten, hetgeen natuurlijk ook de aard van de Formule 1 is”, pleit hij voor het behoud van deze vinding.

Omdat een verbod in zijn ogen dus niet zou werken, denkt Brawn dat een compromis de beste oplossing is: “We moeten gewoon ons gezonde verstand gebruiken en luisteren naar de klachten die sommige teams hebben zodat we daarna gezamenlijk aan een oplossing kunnen werken.”