*

Brawn wil dat ‘taaie’ Rosberg de titel wint

Daan de Geus

Daan de Geus

29 oktober 2016 17:34

Brawn wil dat ‘taaie’ Rosberg de titel wint
Sutton Images

Voormalig Mercedes-teambaas Ross Brawn zou graag zien dat Nico Rosberg de titelstrijd met zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton wint. “Want hij komt steeds zo sterk terug.”

In interview met de Britse krant The Telegraph noemt Brawn Rosberg, met wie hij van 2010 tot en met eind 2013 bij Mercedes werkte, een ‘taai mannetje’. “Hij is erg veerkrachtig.”

“Nico zakt soms wat terug, maar spreekt zichzelf dan eens goed toe en dan staat hij er weer. Er zijn veel coureurs die zouden vertrekken na een paar jaar door Lewis te zijn verslagen”, stelt Brawn, doelend op hoe Rosberg is gebleven.

“In veel opzichten zou ik dus graag zien dat Nico de titel wint, want hij doet het geweldig door na elke nederlaag steeds zo sterk terug te komen”, prijst Brawn de huidige kampioenschapsleider.

Volgens Brawn, die voor zijn Mercedes-jaren grote successen bij Benetton en Ferrari beleefde met Michael Schumacher, is Hamilton als hij zijn dag heeft overigens een iets betere coureur dan Rosberg.

“Nico is over een heel seizoen regelmatiger, maar zijn pieken zijn net niet zo hoog als die van Lewis. Aan de andere kant heeft Lewis soms ook wat dipjes. Hij is ook wat emotioneler in zijn benadering.”

Mercedes begon overigens pas titels te winnen na het vertrek van Brawn, die Rosberg in 2010 – het eerste seizoen van het team nadat het Duitse automerk Brawns renstal Brawn GP over nam – naar het team haalde.

In 2014 en 2015 was het raak, met twee constructeurstitels voor Mercedes en twee wereldtitels voor Hamilton. De constructeurstitel voor 2016 is ook al veiliggesteld, maar het rijderskampioenschap moet dus nog worden beslist.

Brawn is eerder door Mercedes-kopstukken Toto Wolff en Niki Lauda geroemd voor het leggen van de basis voor het succes, hetgeen iets is waar Hamilton zijn landgenoot dit weekend ook voor heeft geprezen.