*

Brendon Hartley zet carrière voort in Formule E: ‘Weer iets totaal anders’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

8 augustus 2019 15:28

Brendon Hartley zet carrière voort in Formule E: ‘Weer iets totaal anders’

Brendon Hartley maakt volgend seizoen zijn debuut in de Formule E, de Nieuw-Zeelander heeft getekend bij Dragon Racing team. Hartley krijgt het druk in 2020, eerder tekende hij al bij het WEC-team van  Toyota als vervanger van de vertrekkende Fernando Alonso. Daarnaast blijft hij ook werkzaam als simulator-coureur bij Ferrari. 

Het leek er lange tijd op dat Hartley bij het Formule E-team van Porsche een zitje zou veroveren. In het verleden won Hartley onder meer in 2017 de 24 Uur van Le Mans met de Duitsers, een overstap leek een logische tot André Lotterer daar werd bevestigd deze week.

“Ik ben blij met de nieuwe uitdaging, Formule E is weer iets totaal anders dan alle klassen die ik eerder heb gedaan. Ik hoop dat mijn ervaring me zal helpen in mijn nieuwe start als rookie”, aldus Hartley.

Lees ook: Hartley doet boekje open over Toro Rosso-afscheid

Met de Formule E zal Hartley louter op stratencircuits rijden: “Daar ben ik altijd fan van geweest, FE heeft de wildste circuits die ik ooit gezien heb. Daarnaast rijden er hele goede coureurs en gevestigde fabrikanten, het is een opwindende plek om te zijn. Ik ben inmiddels al begonnen bij Dragon Racing, ik heb een erg goed gevoel over het komende seizoen.”

Wie Hartleys collega zal zijn bij Dragon Racing, is nog niet bekend. Antonio Felix da Costa is vertrokken naar BMW, onder andere Maxi Günther en Jordan King worden genoemd als kandidaten.