Zak Brown heeft als opvolger van Ron Dennis een flinke kluif om het kwakkelende McLaren te managen. De Britse renstal verkeert in zwaar noodweer. 

Directeur Zak Brown probeert te redden wat er te redden valt, maar weet ook dat het moeilijk is. “Het is een hele uitdaging om weer competitief te worden”, meent de Amerikaan. “De huidige situatie is voor niemand goed. De motor moet beter worden dat is duidelijk. Er wordt dag en nacht aan gewerkt, maar we zijn daarvoor afhankelijk van Honda.”

De Britse renstal is door de inferieure krachtbron verworden tot een topteam in ruste. Ook dit seizoen, met nieuwe regelgeving, heeft Honda de plank misgeslagen. Alonso en collega Stoffel Vandoorne zijn niet meer dan ‘sitting ducks’ op de rechte stukken van de circuits. Brown blijft echter positief.

“Dit is gewoon een goed raceteam”, benadrukt hij. “Formule 1 heeft McLaren ook nodig. Ik ben optimistisch dat we weer boven zullen komen drijven. De vraag is natuurlijk wanneer. Dit project kost tijd. Maar we gaan het voor elkaar krijgen. En als dat lukt, zullen we moeilijk te verslaan zijn!”

Formule 1

Lees nu het volledige interview in de nieuwe FORMULE 1. Bestel ‘m hier!