*

Brown: ‘Plek voor Vandoorne in ‘McLaren-familie’ als hij geen F1-zitje vindt’

Daan de Geus

Daan de Geus

10 september 2018 10:18

Brown: ‘Plek voor Vandoorne in ‘McLaren-familie’ als hij geen F1-zitje vindt’
Motorsport Images

Als Stoffel Vandoorne geen plek in de Formule 1 weet te vinden voor 2019, dan heeft McLaren elders ‘in de familie’ nog wel plek voor de Vlaming, zegt CEO Zak Brown.

McLaren en Vandoorne gaan na dit seizoen uit elkaar, met de jonge Brit Lando Norris die volgend jaar naast Carlos Sainz zal rijden voor het team uit Woking. Ondanks de aanstaande scheiding is Vandoorne volgens Brown absoluut Formule 1-waardig en dus heeft hij hem ook al aangeraden bij andere teams, vertelt Brown RaceFans.

Vandoorne’s mogelijkheden op de rijdersmarkt lijken echter beperkt, zeker aangezien de Belg moet concurreren met de pupillen van andere teams en coureurs die over een flinke sponsorbijdrage beschikken. Alleen de teams van Toro Rosso en Sauber zijn eigenlijk genoemd als serieuze opties voor hem, al stelde Sauber-teambaas Frédéric Vasseur eerder nog dat Vandoorne daar ‘geen kandidaat’ is.

McLaren-CEO Brown.

Mocht Vandoorne nergens in de Formule 1 onderdak weten te vinden, dan is er als hij het wil elders binnen McLaren wel plek voor hem, zegt Brown. “Stoffel is familie voor ons. Hij is geweldig om mee te werken. Hopelijk vindt hij een zitje, want hij verdient een plek in de Formule 1, maar anders zal ik niet twijfelen hem in een andere klasse in een McLaren te zetten als er plek is en hij dat wil.”

Brown specificeert daarbij niet om welke klasse het gaat, maar McLaren overweegt nog altijd een Indycar-project voor 2019 en zou voor verder in de toekomst aan fabrieksdeelname in het World Endurance Championship denken. Tevens zijn er al verschillende McLaren-klantenteams die in GT-kampioenschappen uitkomen.

Lees meer over

Brown Mclaren Vandoorne

Gerelateerd