Martin Brundle, oud-Formule 1 coureur en tegenwoordig analist bij Sky Sports, vertelt in zijn column dat hij de defensieve technieken van Max Verstappen te veel vindt lijken op die van junior coureur. 

Martin Brundle vertelt: ”Als Max Verstappen verdedigt, neigt hij op het midden van de baan te zwerven en pas op het laatste moment een kant van de baan te kiezen waar zijn tegenstander hem probeert in te halen. Hij snijdt ze hierdoor af.” De Nederlander vraagt om problemen en het lijkt allemaal ‘net een beetje te laat gereageerd’, aldus Brundle.

Hij heeft geen twijfels dat Verstappen, als hij zo doorgaat met verdedigen, straks eindigt met een paar lekke banden en beschadigingen aan zijn auto. ”Afgelopen zondag had hij veel geluk dat het contact met Kimi Räikkönen niet zorgde voor de nodige moeilijkheden, maar zijn manier van verdedigen zal hem snel pijn doen en het is duidelijk dat de andere coureurs gefrustreerd raken. Op een gegeven moment zal iemand hem een les willen leren.”

”Dat is precies wat coureurs als Nigel Mansell of Ayrton Senna vroeger deden als zij vonden dat een jonge coureur geen respect toonde. Verstappen beweegt laat, snel en vaak. We kunnen heel de dag discussiëren of hij twee of zelfs drie keer van lijn is veranderd bij het verdedigen tegen Räikkönen, maar het bevindt zich op de grens van wat wel en niet mag.”