*

Buemi hoopt op deelname aan vrije trainingen

Daan de Geus

Daan de Geus

4 juli 2012 14:22

Buemi hoopt op deelname aan vrije trainingen
Formule1

Sébastien Buemi mist het racen en hoopt later dit jaar tijdens de vrije trainingen in actie te kunnen komen voor Red Bull of Toro Rosso. Daarnaast hoopt hij voor volgend seizoen weer een racezitje te kunnen bemachtigen.

De 23-jarige Buemi reed de afgelopen drie jaar in de Formule 1 voor Toro Rosso, maar moest zijn racezitje afgelopen winter inleveren en is nu weer testrijder bij de beide Red Bull-teams.

Het aan de kant zitten en toekijken bevalt hem uiteraard niet, zo erkent de Zwitser – die overigens wel in de enduranceracerij actief is voor Toyota – in gesprek met Italia Racing. “Dus ik hoop snel weer in actie te kunnen komen”, verklaart hij. “Bijvoorbeeld door op een vrijdag voor Toro Rosso of Red Bull te testen. Ik weet niet of het daar van zal komen, maar voor mij zou dat uiteraard fijn zijn.”

“Het geven van demonstraties en afwerken van rechtelijntests is natuurlijk ook een manier om te blijven rijden, maar het valt niet te ontkennen dat het kwijtraken van mijn racezitje en de omschakeling naar een functie als testrijder me zwaar zijn gevallen.”

Waar hij voor dit jaar dus nog op testkilometers hoopt, daar hoopt Buemi voor volgend jaar weer op een echte terugkeer als een vaste kracht in de Formule 1. “Ik werk eraan om dat voor elkaar te krijgen. Ik betwijfel of dat bij Red Bull gaat lukken, aangezien ik denk dat Mark Webber bij het team zal blijven, maar er zijn misschien ook wel andere opties voor me”, aldus Buemi.