Lewis Hamilton en Nico Rosberg kijken beiden met een goed gevoel terug op de eerste dag in Maleisië. Het tweetal staat aan het eind van de dag ongeveer een halve seconde los van de rest van het veld.

Lewis Hamilton is aan het eind van de dag de allersnelste, nadat Nico Rosberg in de eerste vrije training de nummer één-tijd mocht noteren. De Engelsman spreekt na afloop van twee keer anderhalf uur trainen van een ‘goede dag’.

“Het ging eigenlijk wel prima vandaag. We hebben beide sessie zonder problemen weten af te werken. Dat betekent dat er heel veel data klaarligt om te analyseren, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de bandenslijtage en onze positie in verhouding tot de anderen.”

“Ik denk dat we vandaag een stevig fundament hebben gelegd voor de rest van het weekend”, vervolgt Hamilton die afsluit met lovende woorden naar de lokale fans: “Aan het eind van de tweede vrije training stonden ze allemaal te zwaaien met petjes, vlaggen en noem het allemaal maar op. Dat was prachtig om te zien!”

Rosberg
Nico Rosberg heeft het in zijn nabeschouwing vooral over de nieuwe aard van het circuit, aangezien hij het presteren van zichzelf en het team kan beoordelen met het korte maar krachtige ‘we zijn op de goede weg’.

“Het is natuurlijk niet makkelijk om direct met een goede setup te komen als zo’n wezenlijk element als het asfalt is veranderd, maar het was erg leuk om op deze vernieuwde baan te rijden. Met name bocht vijftien is erg interessant geworden. Daar zijn nu op jacht naar je voorganger nog meer lijnen mogelijk.”

“Wat betreft de banden verwacht ik tijdens de race geen problemen. Dat we de harde banden moeten gebruiken is een strategisch gegeven, maar ook de zachte banden gaan hier behoorlijk lang mee.”