Als Max Verstappen in 2019 niet mee kan doen om de titel, zal de Nederlander zich gaan afvragen of hij bij Red Bull wel op de juiste plek zit. Dat denkt Jenson Button, de wereldkampioen van 2009.

Voormalig Formule 1-coureur Button is tegenwoordig actief in de Japanse SuperGT en de endurance-racerij, terwijl hij in 2019 ook regelmatig voor de camera’s van Sky Sports te zien zal zijn als analist.

Voor Sky Sports News blikt Button alvast vooruit op 2019. Een jaar met ‘heel veel om ons op te verheugen’, volgens de Brit, en in zijn ogen ook ‘een heel belangrijk jaar’ voor Max Verstappen.

Verstappen wacht ‘een belangrijk jaar’, volgens Button.

‘Max móét om titel vechten’
“Het is tricky met Max, want hij is iemand die een stijgende lijn te pakken heeft en constant vooruit gaat, waardoor hij ook telkens vooruit kijkt naar wat het volgende voor hem is”, zo stelt Button.

“Dit seizoen is daarom een heel belangrijk jaar voor hem, wat betreft het continu beter en meer presteren. Hij móét dit jaar dus ook meedoen om het kampioenschap, anders gaat hij zich denk ik afvragen waar zijn toekomst ligt.”

Lees ook: Verstappen over 2019: ‘Mijn verwachtingen zijn nog even neutraal’

Button zinspeelt er zo op dat de rek er anders wel eens uit kan gaan tussen Verstappen en Red Bull, het team waar de Nederlander al sinds mei 2016 voor rijdt. “Hij sprong toen in die auto en won gelijk zijn eerste race voor ze.”

Button denkt dat Verstappen in Gasly een goede nieuwe teamgenoot krijgt.

Inmiddels heeft Verstappen vijf Grand Prix-zeges op zijn naam staan, maar hij heeft nog niet kunnen meestrijden om de titel. In 2019 stapt Red Bull over van Renault- op Honda-motoren, wat het team vooruit moet helpen. Volgens Button is Verstappen een coureur ‘die altijd het maximale uit de auto haalt, en zelfs wat meer’. Verstappen krijgt in Pierre Gasly een nieuwe teamgenoot die Button hoog inschat: “Ik denk dat hij goed bij Red Bull past.”

Lees ook: Honda over 2018: ‘Duidelijk dat we nog steeds niet het niveau hebben’