Voor McLaren is het leren begrijpen van haar bolide belangrijker dan het introduceren van updates tijdens het raceweekend in Spanje. Dat stelt coureur Jenson Button.

“Het draait komend weekend bij ons niet alleen om het brengen van nieuwe onderdelen”, stelt Button in zijn vooruitblik. “Het draait ook om het beter leren begrijpen van de auto en het ontsleutelen van de geheimen die de MP4-29 nog voor ons heeft, zodat we deze kennis kunnen gebruiken om aanzienlijke stappen vooruit te zetten.”

“We beginnen onze auto namelijk pas net te leren kennen, dus de nieuwe onderdelen die we brengen zijn ondergeschikt aan het totaalpakket”, benadrukt de wereldkampioen van 2009 zelfs.

De coureur van het team dat al twee wedstrijden niet heeft gescoord is er verder zeker van dat McLaren het lek boven kan krijgen: “We weten allemaal dat McLaren een auto goed door kan ontwikkelen, dus ik hoop en vertrouw erop dat we snel weer vooruitgang maken.”

Magnussen
Volgens teamgenoot Kevin Magnussen heeft de formatie uit Woking ondanks dat het geen punten heeft overgehouden aan de laatste races, wél nuttige ervaringen opgedaan waar het nu wat aan heeft: “Ik denk dat de problemen die we in China hadden ons genoeg data en motivatie hebben gegeven om enkele veranderingen door te voeren”, vertelt hij.

“Ik kan dan ook niet wachten om vrijdag achter het stuur te kruipen en te zien of we progressie hebben geboekt, want na een paar lastige races hoopt het hele team dat het in Spanje beter gaat”, aldus de Deen, die denkt dat de twee testdagen die op het raceweekend volgen zeer welkom zijn voor McLaren, dat zich volgens hem ‘geen beter circuit dan Barcelona had kunnen wensen om de auto te testen’.