*

Button blijft bij McLaren in 2016

Daan de Geus

Daan de Geus

1 oktober 2015 10:56

Button blijft bij McLaren in 2016
Racepictures

Jenson Button rijdt ook in 2016 weer voor McLaren. De samenwerking tussen de Engelsman en het team uit Woking gaat daarmee – ondanks eerdere geruchten over een breuk – zijn zevende jaar in.

“Ik heb de laatste maanden veel over mijn toekomst nagedacht en het is geen geheim dat ik op een gegeven moment op twee gedachten hinkte, maar ik zit nu al zes jaar bij dit team en heb Ron Dennis inmiddels goed leren kennen. We hebben de laatste tijd veel met elkaar gesproken en het is me duidelijk geworden dat Ron zowel volledig toegewijd als toegerust is om McLaren door dit dal te helpen en weer naar de top te brengen”, vertelt Button.

“Dat geeft me veel vertrouwen, en dat is de reden dat we samen hebben besloten om onze samenwerking te verlengen. Gelijk nadat ik de knoop doorhakte, wist ik ook voor mezelf dat ik de juiste beslissing had genomen”, vervolgt Button, die erkent dat het huidige seizoen ‘niet makkelijk voor ons is’: “Maar we weten wat we moeten doen om daar verandering in te brengen.”

“We gaan er, samen met onze motorpartner Honda, flink de schouders onder zetten tijdens de komende weken en maanden, om er zo voor te zorgen dat 2016 een veel beter jaar wordt dan 2015. Ik kan dan ook niet wachten tot het zover is”, besluit de wereldkampioen van 2009, die volgens McLaren-topman Dennis ‘absoluut van toegevoegde waarde is’ voor McLaren.

“Jenson is immers de meest ervaren coureur die op de grid staat, terwijl hij volgend jaar zelfs door de grens van driehonders starts zal breken, hetgeen pas twee andere coureurs is gelukt in de geschiedenis van de Formule 1. Jenson beschikt daarnaast over alle vaardigheden die een moderne Formule 1-coureur nodig heeft, en is ook nog net zo fit en snel als altijd”, somt Dennis ook.

Ook Dennis stipt aan dat het team en de coureur uitgebreid met elkaar om de tafel hebben gezeten. “Zoals ik eerder vertelde, hadden we de mogelijkheid om het contract met hem te verbreken als we dat hadden gewild, maar tijdens al onze gesprekken was het overduidelijk dat Jenson nog net zo enthousiast en toegewijd is als altijd. Het doet me dan ook veel genoegen met hem verder te gaan onder de eerder afgesproken voorwaarden.”

Door het aanblijven van Button, lijkt het er niet op dat er bij McLaren plaats zal zijn voor protegés Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne. Buttons huidige teamgenoot Fernando Alonso beschikt immers over een doorlopend contract en hij verklaarde McLaren – ondanks frustratie over hoe het huidige seizoen verloopt – niet te willen verlaten. Magnussen en Vandoorne moeten dus elders op zoek naar racezitjes.

Lees meer over

Button Mclaren