Terwijl Kevin Magnussen door pech niet verder wist te komen dan Q2, haalde Jenson Button de laatste kwalificatie-heat voor McLaren. De achtste plaats was daarin zijn deel.

Eigenlijk zat de kwalificatie er voor Magnussen zelfs na Q1 al op. Niet omdat hij niet snel genoeg was om de eerste schifting te overleven, maar omdat hij in Q2 niet eens de baan op kon vanweg een probleem met de krachtbron van zijn McLaren.

“Ik heb nog geen idee wat er precies mis was. We moeten het nog uitzoeken, maar de motor kon in ieder geval geen vol vermogen meer leveren”, verklaart de Deen, die hierdoor met de vijftiende startplek genoeg moet nemen, ten overstaan van de BBC.

“Het is erg jammer, want de auto lijkt hier beter te zijn dan hij tijdens de laatste races was”, zo baalt Magnussen, die halverwege Q2 al uitstapte om de rest van de sessie vanuit de garage te bekijken, nog na.

Button
In de andere McLaren liet Jenson Button zien dat een plekje bij de eerste tien – in tegenstelling tot tijdens het laatste raceweekend in China – in ieder geval tot de mogelijkheden behoorde. “Achtste is oké”, zegt hij over de positie waarop hij zichzelf na afloop terugvond.

“We kwamen de hele kwalificatie lang grip te kort en het was lastig een goede balans te vinden, maar het is positief dat we een setje banden over hebben gehouden voor morgen”, vervolgt Button. “We hebben namelijk nog geen idee wat we qua strategie gaan doen in de race, hetgeen ook zeer afhankelijk is van wat het weer doet, dus het is fijn om opties te hebben.”