Jenson Button zag zijn vijfde tijd, goed voor P3 op de grid vanwege andermans gridstraffen, nooit aankomen. Hij dacht zelfs dat Q3 buiten bereik was.

Jenson Button dacht in eerste instantie dat hij net als zijn teamgenoot zijn helm op mocht bergen na Q2. Hij maakte op een licht vochtige baan een uitstapje naast de baan, maar de tijd die hij toen al had staan, was precies goed genoeg voor Q3.

“Ik dacht echt dat het over was na dat avontuurtje naast de baan”, aldus Button. Het was al nat in bocht één en bocht twee, waarna ik me verremde in bocht drie. ‘Dit was het dan’, dacht ik nog, maar uiteindelijk kwalificeerde me wél voor Q3.”

Het derde en laatste kwalificatiedeel werd afgewerkt op een opdrogende baan, op papier een droomscenario voor Button. In het verleden heeft de Brit immers al vaker aangetoond sterk te zijn onder zulke omstandigheden.

“Ik houd van dit soort omstandigheden”, bevestigt Button. “het ging erg goed op de regenbanden, maar het ging ook lang niet verkeerd op de slicks. Natuurlijk hebben we wat geluk gehad, maar het is geweldig om morgen de race als derde aan te mogen vangen. Ik gaf alles in dat ene, laatste rondje. Ik nam risico’s en dat werd beloond.”