Jenson Button verwacht dat de MP4-28 het beter gaat doen in Maleisië dan afgelopen weekend op Albert Park. De kopman van Mclaren denkt dat zijn auto gebaat is bij een minder hobbelig circuit.

“Het grootste probleem afgelopen weekend was dat de auto niet kon omgaan met het hobbelige circuit van Albert Park”, legt Button uit. “Daardoor kwam de aerodynamica in het gedrang. Dat tezamen doet de auto geen goed.”

De McLaren-coureur vervolgt: “We mogen van geluk spreken dat het asfalt in Maleisië veel egaler is. Dat gaat ons een beetje helpen. In Australië stuiterde de auto over het circuit. We moesten de set-up aanpassen om te voorkomen dat de auto te hard op de grond stuiterde. We hopen dus dat de auto het hier beter doet. We zullen niet gelijk met de voorste teams mee kunnen komen, maar als we het optimale uit de auto kunnen halen, zijn we al dik tevreden.”

In Maleisië hoopt Button de dramatische start van het seizoen snel te kunnen veranderen. “Ik zou me veel meer zorgen maken als ik in een kleiner team zou zitten. McLaren kan een auto ontwikkelen waar we weer competitief mee kunnen zijn. We bevinden ons nu niet in een goede positie, maar er gaat verbetering in komen.”

Een beetje regen zou de Brit dan ook niet slecht uitkomen. “We hebben meer kans op punten als er in het hele weekend wisselende omstandigheden zijn. Door regen en weer opdrogende banen wordt het veld door elkaar gehusseld. Als je een snelle auto heb, zit je daar niet op te wachten, maar als het even niet lekker loopt, heb je dan de kans om weer mee te doen.”