De eerste dertig ronden van de Grand Prix van Spanje waren voor Jenson Button de engste van zijn leven. De McLaren-coureur had problemen met zijn gaspedaal, maar haalde de finish nog wel op P16. Fernando Alonso beleefde juist door een remprobleem angstige momenten, waaronder in de pits.

“Iedere keer als ik het gaspedaal ook maar aanraakte, raakte ik de controle over de achterkant van de auto kwijt. Het leek wel of de auto uit twee niet aan elkaar verbonden helften bestond. Ieder zuchtje wind zorgde ervoor dat de auto als een gek heen en weer schoot. Het was echt niet normaal. De eerste pakweg dertig ronden waren de meest enge rondjes uit mijn leven”, verhaalt Button ten overstaan van Autosport.

“Het begin van de race was dus vreselijk, maar na een bandenwissel en het omzetten van wat schakelaars ging het gelukkig iets beter”, vervolgt de Engelsman, die zich – wellicht door hoe vervelend zijn race was – openlijk afvraagt of McLaren überhaupt in staat gaat zijn om dit jaar punten te scoren: “Na de race die ik net heb gehad, zie ik dat niet gebeuren, maar hopelijk was het gewoon een incident. In de vrije trainingen en kwalificatie waren we immers redelijk goed en ik was tevreden over hoe de auto het toen deed. De race was daarentegen echt een compleet ander verhaal.”

Alonso
Teamgenoot  Fernando Alonso denkt daarentegen juist dat hij vandaag al punten had kunnen scoren. “Ik denk dat ik negende of tiende had kunnen worden, want de race verliep min of meer zoals verwacht. Tot ik last kreeg van een remprobleem, althans”, vertelt ook hij aan Autosport.

Ook Alonso kende zodoende enkele angstige momenten achter het stuur. “De remmen deden het totaal niet tijdens het rondje waarin ik naar de pits reed en ook toen ik de pits in kwam gaven ze helemaal geen respons. Ik had het juist heel voorzichtig aan gedaan nadat ik in de eerste bocht rechtdoor was geschoten, maar de remmen werden blijkbaar toch steeds slechter.”

“Het was ook heel eng voor de jongens toen ik naar binnen kwam”, weet Alonso, die in plaats van bij zijn monteurs tot stilstand te komen, doorschoof en door zijn pitgebeid schoot. “Gelukkig reageerden de jongens goed en is er niemand gewond geraakt”, aldus Alonso, voor wie zijn thuisrace zo wel na 26 ronden al tot een einde kwam.