Na drie puntloze races is McLaren er op gebrand in Monaco weer te scoren. Of het daartoe in staat is, durven Jenson Button en Kevin Magnussen na de eerste dag echter nog niet te zeggen.

Button en Magnussen sloten de ochtendtraining in Monaco als elfde en negende af en waren in de tweede training goed voor een achtste en tiende tijd. Op basis daarvan zou je zeggen dat McLaren weer mee kan doen om de punten, maar zover wil het tweetal nog niet gaan.

“Ik heb echt geen idee hoe snel we zijn”, moet Button namelijk toegeven in gesprek met Autosport. “De auto voelde op zich lekker aan, maar ik zou je echt niet kunnen vertellen waar we staan.”

Voor de wereldkampioen van 2009 blijft het dan ook bij hopen en zijn hoop voor dit weekend is om ‘progessie te maken en die stijgende lijn vervolgens door te trekken’. “Want het staat buiten kijf dat er meer uit de auto te halen valt dan we tot op heden hebben gedaan en ik weet dat iedereen op de fabriek in Woking alles geeft om dat voor elkaar te krijgen, dus ik hoop de jongens te belonen met een redelijk resultaat waarop we kunnen voortborduren.”

Net als Button heeft ook Magnussen nog niet heel veel zinnigs te vertellen. “Het enige dat we vandaag eigenlijk hebben gedaan is kennismaken met het circuit en een begin maken met het afstellen van de auto. Wat er dit weekend mogelijk is, moeten we verder maar afwachten.”