De hoeveelheid grip op het nieuwe circuit in India heeft McLaren-coureur Jenson Button positief verrast, maar de Engelsman heeft nog wel wat problemen om de banden op temperatuur te krijgen.

“Het is verrassend hoeveel grip er hier is”, laat Button na de eerste twee oefensessies optekenen. “Met name in de snelle bochten is er veel downforce te vinden. Aangezien deze bochten ook nog eens erg vloeiend lopen, kun je er echt met enorm veel snelheid doorheen”, zo stelt de wereldkampioen van 2009 tevreden vast.

Wat hem zoals gezegd nog niet helemaal kan bekoren, is het gedrag van het Pirelli-rubber op het Indiase asfalt. “Het is moeilijk om de banden op temperatuur te brengen”, klaagt hij. Als het eenmaal gelukt is, dan plakken ze volgens Button echter prima aan de baan vast: “Op hoge snelheid is de grip daardoor echt geweldig. Vanaf bocht vijf is de rest van de baan daardoor ook heel snel.”

De baan an sich bevalt Button overigens zeer goed. “Ik vind dit een hele leuke baan om op te rijden. Er zijn een paar lastige bochten, zoals bocht drie en vijf, maar er zijn ook veel snelle sectoren. Ik weet daarom zeker dat we hier de rest van het weekend veel plezier gaan hebben en hopelijk kunnen wij van McLaren zondag meedoen om de overwinning.”