Kevin Magnussen deed in Austin prima werk voor McLaren door een achtste plek in de wacht te slepen. Jenson Button sprong eigenlijk meer in het oog, maar zakte ver terug door problemen met zijn banden.

Button viel vooral op door de duels die hij uitvocht met Ferrari-coureur Fernando Alonso, met wie hij een aantal ronden lang op het scherpst van de snede streed in de snelle bochtencombinaties van het Circuit of the Americas in Texas.

“Dat gevecht met Alonso was eigenlijk het enige leuke aan mijn race”, verzucht Button. “Voor de rest was mijn wedstrijd vrij saai”, zegt de coureur die overigens nog bij genoeg andere duels betrokken was, maar daarin geen vuist kon maken door problemen met zijn banden.

“Ik had vooral veel last van de hoge slijtage van de achterbanden en het feit dat ze aan de ene kant overhit raakten, maar aan de andere kant niet goed op temperatuur te houden waren, wat – zeker voor ons, aangezien we hier doorgaans geen problemen mee hebben – erg bizar was.”

Als gevolg ‘gleed en glibberde’ Button naar eigen zeggen alle kanten op. “Ik had het daardoor heel zwaar vergeleken met de jongens om me heen en bleef maar terugzakken in de rangschikking”, aldus de uiteindelijk puntloze nummer twaalf.

Magnussen
Teammakker Magnussen pakte met zijn achtste plek nog vier punten mee. “Alsnog niet geweldig, maar het maximale wat er vandaag te halen viel. Dat gezegd hebbende, was dit geen weekend dat we ons als team jaren zullen blijven herinneren”, resumeert de jonge Deen.

Magnussen vindt het jammer voor McLaren dat Button niet heeft gescoord, en prijst zich verder gelukkig dat hij – aangezien hij dezelfde strategie aanhield – niet ook ver is teruggevallen. “Ik had het geluk dat ik iets verder vooraan rondreed, waardoor ik minder last had van de tijd die ik verloor en nog voor al die jongens wist te blijven die vandaag zo jacht op ons maakten.”