Lange tijd leek Jenson Button met maar een paar puntjes het Circuit Gilles Villeneuve weer te verlaten, maar dankzij een sterk slotakkoord hield hij toch nog een vierde plek en twaalf punten aan de race in Canada over.

“Als dit een normale race was geweest, had de vierde plek er niet in gezeten, maar we hebben het goed aangepakt en mogen hier tevreden mee zijn”, vindt McLaren-coureur Button, die voor een vroege eerste stop ging en vervolgens tot na zijn tweede servicebeurt wachtte alvorens in de slotfase aan zijn opmars te beginnen.

“Ik zat lange tijd vast in het verkeer. Op momenten dat er maar één auto voor me zat, lukte het me wel er langs te komen, maar het was een stuk lastiger om aan groepjes coureurs voorbij te gaan.”

“Aan het eind lukte het me echter toch me nog naar voren te knokken. Ik zat achter Fernando Alonso en Nico Hülkenberg en toen Fernando bijna tegen Nico botste in de hairpin en ze allebei naast de ideale lijn kwamen, dook ik er snel binnendoor langs. Het was een leuk gevecht en deze punten zijn van grote waarde voor ons en een boost voor ons met oog op de volgende race”, aldus Button.

Magnussen
In de andere MP4-29 wist Kevin Magnussen ook in de punten te eindigen op positie negen. “Ik had vooraf getekend voor punten en het is fijn voor het team dat we nu met twee auto’s in de toptien gefinisht zijn, al was het wel een lastige race voor me.”

“Het is namelijk niet makkelijk als je de bandenslijtage continu in de gaten moet houden, terwijl het ook frustrerend was dat ik aan het eind van de race langdurig met Jean-Éric Vergne in gevecht was verwikkeld, maar niet de snelheid had hem te passeren.”

“Desondanks denk ik echter dat we dit als een positief resultaat moeten beschouwen, want ondanks dat we binnenkort ongetwijfeld weer wat vooruitgang maken dankzij de updates die we in de pijplijn hebben zitten, loopt het op het moment gewoon nog niet zo geweldig.”