McLaren-coureur Jenson Button ziet zijn teamgenoot Lewis Hamilton als zijn grootste rivaal in de strijd om de titel. Daarnaast houdt hij vooral rekening met de Red Bulls.

 

Button haalde in Maleisië geen punten, nadat hij vanwege een aanrijding met Narain Karthikeyan een extra pitstop moest maken. De verloren grond kon hij daarna niet meer goedmaken, waardoor hij uiteindelijk als veertiende over de streep kwam.

 

Door het mislopen van punten, zakte Button van de eerste naar de derde plaats in het kampioenschap. Met zijn score van 25 punten heeft hij een achterstand van vijf punten op teamgenoot Hamilton en tien punten achterstand op kampioenschapsleider Fernando Alonso.

 

Om de achterstand op Alonso maakt Button zich echter niet al te druk, zo vertelt hij aan Sky Sports: “Tien punten is niet heel veel, zeker niet aangezien Fernando’s Ferrari zo te zien niet overal even competitief is. Erg veel zorgen maak ik me daar dus niet om.”

 

“Dat ik ondanks mijn slechte race van zondag ook maar vijf punten achter sta op Lewis, die wel een hele competitieve auto heeft, is ook zo slecht nog niet”, vindt Button. “Ik zie Lewis namelijk als mijn belangrijkste rivaal voor de titel, terwijl ik ook de Red Bulls zeker niet wil uitvlakken en ze nog altijd als geduchte concurrenten zie.”

 

“Op dit punt in het seizoen ziet het er namelijk naar uit dat Red Bull en wij de sterkste teams zijn”, zegt de McLaren-coureur. “Ik denk dat dit de komende races ook nog wel zo zal blijven, al ben ik wel erg benieuwd naar hoe Mercedes het onder droge omstandigheden en in een normale race doet, want in de kwalificatie zijn ze ontzettend snel.”

 

Button toonde zich na de race in Maleisië overigens schuldbewust en erkende dat de aanrijding met Karthikeyan zijn eigen schuld was. “Het was een dramatische race voor me, maar hopelijk heb ik mijn slechtste race van het jaar nu ook gelijk achter de kiezen”, spreekt hij nu de hoop uit niet nog een keer zo’n teleurstellende race te hoeven meemaken.