McLaren-coureur Jenson Button vindt dat zijn teamgenoot Lewis Hamilton de renstal uit Woking trouw moet blijven.

Button verklaarde dit ten overstaan van de verzamelde Engelse pers in Australië, waar het nieuwe Formule 1-seizoen komende vrijdag zijn aftrap kent.

De Engelsman reageerde als volgt op de vraag of hij vindt dat zijn teamgenoot McLaren voor een ander team moet inruilen in de zoektocht naar succes: "Het is Lewis zijn beslissing, maar ik denk dat hij zich prima thuis voelt bij McLaren en als hij vertrekt kan hij elders wellicht voor verrassingen komen te staan."

De geruchten over een mogelijke transfer staken ongeveer twee weken geleden de kop op. De speculatie wordt gevoed door het feit dat Hamilton in Simon Fullers XIX Entertainment een nieuw managementbureau heeft gevonden, alsmede door uitspraken van Hamilton zelf.

Hamilton laat de ene keer namelijk blijken volledig op McLaren te vertrouwen, maar hij heeft tijdens andere interviews tevens aangegeven dat de twijfelachtige vooruitzichten van McLaren voor 2011 niet bij zijn ambities passen. Dit alles wordt vooral in de Britse pers uitgelegd – danwel opgeklopt – als een teken aan de wand dat Hamilton zijn heil elders wil of moet zoeken.

Button is het daar zoals gezegd dus niet mee eens: "Lewis zou bij een ander team in een totaal andere omgeving terecht komen, maar ik denk sowieso niet dat hij van plan is om McLaren te verlaten", benadrukt de wereldkampioen van 2009. "Ik denk dat Lewis gewoon zijn uiterste best gaat doen, en hopelijk kunnen we ook net als altijd met z'n allen samenwerken om het maximale eruit te halen."

De 31-jarige Button geeft verder aan dat hij zijn eigen toekomst sowieso bij McLaren ziet. "Ik maak hier deel uit van één van de beste teams ter wereld en dat is geen slechte positie om je in te bevinden."

"Hoewel ik moet toegeven dat ik eigenlijk nog niet aan de verdere toekomst heb gedacht, voel ik me erg goed thuis bij McLaren", vervolgt Button, die er niet aan twijfelt dat de renstal ook in 2011 als puntje bij paaltje komt gewoon weer een topteam zal zijn. "Het klopt dat we geen perfecte winter hebben gehad, maar volgens veel mensen maakt tegenslag je juist sterker."