Jenson Button is één van de drie huidige Formule 1-coureurs die nog op de oude Hockenheimring hebben gereden: “Het kon er met de verbouwing alleen maar op achteruit gaan, maar het is nog steeds een leuk baantje.”

“Het oude Hockenheim”, mijmert Jenson Button in zijn vooruitblik op de Duitse Grand Prix. “Vier rechte stukken waar je gemakkelijk 320+ kilometer per uur haalde. Vervolgens reed je in de chicanes op eieren, aangezien je amper over neerwaartse kracht beschikte. Het circuit is niet te vergelijken met de baan zoals die er nu ligt, maar gaaf was het zeker.”

“Het Hockenheim van nu is gebouwd om het echte racen te bevorderen. Het beste voorbeeld daarvan is misschien wel het lange, gebogen stuk naar de hairpin. Daar kun je weliswaar goed slipstreamen, maar de inhaalkansen zijn op het rechte stuk na die hairpin nog beter. Daar kan je profiteren van het feit dat je voorganger een defensieve lijn heeft moeten nemen en dus snelheid heeft moeten inleveren bij het uitkomen van de haarspelsbocht.”

“Ik denk dat de mp4-29 komend weekend niet teveel in het nadeel is ten opzichte van onze concurrenten. Hochemheim bestaat namelijk voor het merendeel uit langzame bochten en dat ligt onze auto beter dan het snellere werk. Bovendien brengt de Duitse Grand Prix op dit circuit altijd wel een verrassing of twee met zich mee, dus ik kijk uit naar dit weekend.”

Teamgenoot Kevin Magnussen kijkt eveneens uit naar een voor hem hernieuwde kennismaking met het circuit. De jonge Deen reed er voor het laatste in 2010, toen hij nog actief was in het Duits Formule 3-kampioenschap. “Ik vind het een leuke baan”, vertelt hij. “Je kan er doorgaans lekker knokken met anderen. Daarbij is het echter wel belangrijk dat je je goed vertrouwd voelt met de auto.”

“Ik hoop dat dit circuit ons wat beter ligt dan de wat snellere banen die we hiervoor hebben aangedaan. Het zal ons in de rangorde echt niet veel verder naar voren brengen, maar een handjevol punten zou ons opnieuw wat verder kunnen doen opschuiven in zowel het coureurs als het constructeurskampioenschap.”

Foto: Button manouvreert zijn Williams in 2000 door één van de chicanes op de oude Hockenheimring.