Een aantal van zijn collega’s hebben verklaard dat het motorvermogen minder belangrijk is dan de aerodynamica in Monaco, maar McLaren-coureur Jenson Button denkt dat juist de motor wel eens de doorslag kan geven, wat volgens hem in het voordeel van zijn team is.

Hoewel Button niet ontkent dat aerodynamica wel degelijk een factor is in Monte Carlo, is het volgens hem zo dat de efficiëntie van de aerodynamische componenten niet zo relevant is: “Want in Monaco schroef je gewoon zo veel mogelijk onderdelen op je auto in een poging om meer grip te vinden”, verklaart de Brit.

“Ik denk dan ook dat de invloed van de motor daardoor juist groter zal zijn”, vervolgt Button, die verwacht dat de race in Monaco ‘het duidelijkste voorbeeld wordt van hoe anders de Formule 1 dit jaar is in vergelijking tot vorig seizoen’.

Button, in 2009 winnaar van de race in het prinsdom, hoopt dat de ‘verminderde nadruk op de aerodynamica’ er voor zorgt dat McLaren na een reeks tegenvallende races ‘een beter weekend’ heeft in Monaco.

Om dat voor elkaar te krijgen, zo weet de McLaren-coureur, zijn echter ook nog twee andere zaken zeer belangrijk: “Als je van dit weekend iets moois wil maken, moet je je in de eerste plaats goed kwalificeren en vervolgens ook een goede start en sterke eerste ronde hebben”, aldus de ervaringsdeskundige.

Magnussen
Teamgenoot Kevin Magnussen kan zich in tegenstelling tot Button niet op eerdere Formule 1-ervaringen in de straten van Monaco beroepen, want de rookie komt er dit jaar voor het eerst als Formule 1-coureur.

Hoewel de Deen het circuit al wel kent uit de opstapklassen, had hij er vorig jaar in de Formule Renault 3.5 geen foutloos weekend. “Ik hoop dat dat dit jaar anders is”, verkondigt hij uiteraard.

“Ik weet dat meedoen aan de kop van het veld er alsnog niet in zit, want daar is de auto niet snel genoeg voor, maar ik ben hoe dan ook vastbesloten het uiterste eruit te halen. Ondanks dat ik in Barcelona niet heb gescoord, heb ik er namelijk wel veel geleerd en een stap in de juiste richting gezet wat betreft het werken aan de set-up en het op mijn gemak voelen in de auto.”