Wat Jenson Button betreft mag het zondag regenen in Silverstone: “Ik weet dat het voor de fans op de tribune niet leuk is als het regent, maar onze auto doet het nu eenmaal goed als de baan nat is.”

In gesprek met de Daily Express herhaalt de McLaren-courer zijn wens om zijn thuisrace op zijn naam te schrijven, waarna hij ook aangeeft dat hij op neerslag en/of wisselende weersomstandigheden hoopt.

“Het spijt me voor de fans op de tribunes, maar het zou voor ons als team niet slecht zijn als het zondag zou regenen”, spreekt Button, voor wie de laatste weerberichten zodoende goed nieuws zijn, aangezien deze voorspellen dat er zaterdag en zondag buien zullen vallen in de buurt van het circuit.

“Eventuele regen kan ons absoluut aan een beter resultaat helpen”, vervolgt de Engelsman, die eerder dit jaar de totaal verregende Grand Prix van Canada wist te winnen. “Onze auto lijkt het goed te doen onder natte omstandigheden en een beetje neerslag zorgt ook altijd voor opschudding op de baan.”

Button hoopt hoe dan ook dat het raceweekend in Silverstone geen herhaling wordt van dat in Valencia van twee weken geleden, aangezien McLaren daar niet om de prijzen meedeed: “In Valencia kwamen we snelheid tekort, maar dat betekent niet per se dat we ook in Engeland kansloos zijn”, weet hij.

“We hebben veranderingen aan de auto gemaakt en het technische reglement is bovendien ook nog eens gewijzigd. Waar we nu staan is daardoor moeilijk te zeggen. Ik denk dat het nog steeds moeilijk zal zijn om de Red Bulls te verslaan, al zullen we daar vrijdag pas een duidelijk beeld van hebben.”