*

Button ‘kan niet wachten’ tot de laatste race

Jeffrey van der Werf

Jeffrey van der Werf

2 jaar geleden

Button ‘kan niet wachten’ tot de laatste race
Sutton Images

Jenson Button staat te popelen om de Formule 1 een jaartje achter zich te laten. Voor het komende seizoen neemt de McLaren-coureur een ‘sabbatical’, met de mogelijkheid om daarna weer terug te keren op de grid.

“Ik kan niet wachten!”, geeft Button toe in gesprek met Motorsport.com. “Ik ben ze een soort van aan het aftellen. Het liefst waren de races vanaf nu elk weekend achter elkaar.” Zijn leven liggend op het strand doorbrengen is voor Button echter niet weggelegd. “Nee, het strand roept niet. Een heleboel andere dingen wel. Ik doe niet aan stranden, tenzij ik naar de zee moet rennen! Ik kijk ontzettend uit naar volgend jaar.”

Button vertelt dat hij nog steeds ontzettend van de sport houdt. Desondanks is het voor hem geen vreemd gevoel om binnenkort de laatste race van dit seizoen te rijden. “Het is helemaal niet vreemd. Ik hou van het rijden in de auto, het biedt plezier. Niet zoveel plezier als ooit, maar dat is niet omdat ik het al zo lang heb gedaan. Het is vanwege de toestand van de sport op het moment.”

“Maar ik geniet er nog steeds van. Als ik op de grid in Austin sta, terwijl ik het volkslied hoor, is de sfeer fantastisch”, verklaart Button. “Dat zal hier ook zo zijn, wat fantastisch is. Het zal eigenlijk wel fantastisch worden in de komende paar races, en dan is Abu Dhabi de laatste. Het is zeer speciaal, want vrienden en familie zullen daar ook komen kijken. Ik kijk er eigenlijk wel naar uit.”

Verrassend genoeg vertelt Button dat het niet zijn plan is om ooit opnieuw te gaan racen. Dingen kunnen echter snel veranderen, merkt hij zelf op. “Mijn doel is niet om volgend jaar te racen. Mijn doel is niet om ooit nog te racen. Maar misschien wil ik na zes maanden wel weer gaan racen. Dat is het idee dat tijdens de gesprekken met Ron (Dennis, red.) in Spa naar voren kwam, en hij haalde me over om te blijven.”