Het aanblijven van zowel Jenson Button als Kevin Magnussen bij McLaren is onzeker, maar eerstgenoemde kan zich er eigenlijk niet druk meer om maken en is vooral bezorgd om de toekomst van zijn teamgenoot.

De posities van Button en Magnussen bij het team uit Woking staan op de tocht sinds Ferrari-coureur Fernando Alonso in verband wordt gebracht met een overstap, naar verluidt mede ingegeven doordat McLarens nieuwe motorleverancier ‘een grote naam’ wil hebben voor 2015 en daarna.

Ook McLaren-topman Ron Dennis heeft al eerder verklaard ‘de best mogelijke coureurs die beschikbaar zijn’ te willen strikken voor 2015, waarbij het wellicht veelbetekend is dat de contracten met Button en Magnussen zo laat in het seizoen nog niet verlengd zijn.

In gesprek met de BBC zegt Button zelf nu echter dat zijn fans zich geen zorgen om hem hoeven te maken. “Ik bevind me namelijk op een geweldig punt in mijn leven en blijf heus wel gelukkig, ongeacht wat 2015 voor mij als coureur in petto heeft.”

De Engelsman erkent wel dat hij het ‘een tijdje moeilijk heeft gehad’ met de onzekerheid, maar inmiddels niet meer. “Voor mijn teamgenoot Kevin Magnussen is deze situatie veel lastiger”, stelt Button daarbij.

“Ik ben immers al jaren actief in deze sport en heb races en een titel gewonnen, maar Kevin is pas aan zijn eerste jaar bezig en de druk om een zitje te vinden is dus groter voor hem”, meent Button, die ‘hoopt dat McLaren de juiste beslissing neemt’, al zegt hij niet wat hij denkt dat dat is.

In interview met The Mirror heeft de 34-jarige Button verder nog aangegeven dat hij inmiddels eigenlijk alleen maar om de situatie kan lachen. “Ik ben al voorbij het punt dat het me irriteert of frustreert. Naarmate het seizoen zijn slot nadert, begint het eigenlijk zelfs wel grappig te worden.”

“Natuurlijk moet er uiteindelijk een beslissing genomen worden en dat moment komt steeds dichterbij, maar ik maak me zoals gezegd niet druk. Op het moment geniet ik gewoon van het racen. De auto deed het afgelopen weekend goed en we hebben er als team het maximale uit gehaald. Dat zijn typisch van die situaties om ‘in het moment’ te beleven, zonder bij externe zaken als contractbesprekingen stil te staan.”