Jenson Button is bepaald niet te spreken over Pastor Maldonado. De McLaren-coureur kwam in aanraking met de Venezolaan, waarna punten er redelijkerwijs niet meer in zaten. Later viel Button uit met versnellingsbakproblemen, evenals teamgenoot Fernando Alonso.

Jenson Button reed een vrij onzichtbare race, maar wel een die hem al tot de punten had gebracht. Het volgende slachtoffer op weg naar een handjevol punten had Pastor Maldonado moeten zijn, maar uiteindelijk was het Button zelf die de slachtofferrol toebedeeld kreeg nadat hij bij het uitkomen van bocht zeventien zijn voorvleugel stuk reed op de achterkant van de Lotus.

De wedstrijdleiding oordeelde dat er niemand schuldig was aan het incident en dat er dus geen straffen werden uitgedeeld, maar Button is het niet eens met die lezing: “De Lotussen waren erg traag”, blikt Button terug op het moment waarop hij het aan de binnenkant bij Maldonado probeerde. “Hij gaf me nog net geen braketest, maar accelereren deed hij evenmin.”

“Ik reed tegen Pastor aan en zogezegd zou je mij als schuldige aan kunnen wijzen, maar hij gaf echt geen gas. Dat was het rare. Het was in ieder geval duidelijk dat hij de binnenkant wilde verdedigen. Een bocht eerder drukte hij me overigens ook al naast de baan. Als daar een muur had gestaan, had ik erin gehangen. Pastor is nog niks veranderd en zal ook nooit veranderen”, besluit Button het hoofdstuk Maldonado moedeloos.

De wereldkampioen van 2009 denkt zeker te weten dat punten erin hadden gezeten als alles mee had gezeten: “De auto deed het prima en we waren beter dan alle anderen in staat om de banden goed te houden. Natuurlijk is het achteraf makkelijk praten, maar we hadden punten kunnen scoren. Het is jammer dat het nu niet is gelukt, want het zal er de rest van het seizoen niet makkelijker op worden. We balen ontzettend, maar geven nog niet op.”

Alonso
Fernando Alonso moest eveneens in kansrijke positie de strijd staken met versnellingsbakproblemen. Volgens de Spanjaard is het niet vreemd dat de McLaren-Honda-combinatie nog altijd niet betrouwbaar is: “We stuiten nog steeds op problemen, maar dat is normaal. We zijn eigenlijk nog maar net begonnen. We hebben nu ongeveer net zoveel kilometers op de teller staan als Mercedes toen het in Australië arriveerde. Dus zo beschouwd zijn we nog volop aan het ‘wintertesten’.”

“Problemen als deze zouden zich in de dertiende race van het seizoen natuurlijk niet meer aan mogen dienen, maar we liggen een beetje achter op schema.”, aldus Alonso die wel tevreden is met hoe de race liep tot het moment van uitvallen: “Jenson en ik lagen op het moment van uitvallen allebei in de punten, dus we hadden hier kunnen scoren. Ik hoop dan ook dat we nog meer van dit soort kansen krijgen.”