Na een wat matig weekend – en nul punten – in Bahrein, heeft McLaren volgens Jenson Button iets te bewijzen in China, waar teamgenoot Kevin Magnussen zichzelf ondertussen hoopt te hervinden.

“Na een teleurstellende race in Bahrein denk ik dat we in China wat te bewijzen hebben”, vertelt Button in zijn vooruitblik. “We moeten weer wat punten aan ons totaal toevoegen en weer eens in een race laten zien dat onze auto inderdaad zo snel is als we zelf denken”, vindt Button, wiens team in Australië 33 punten pakte met twee podiumplekken, maar daarna niet echt meer heeft geïmponeerd.

Button weet echter dat dit ‘makkelijker gezegd dan gedaan’ is: “Want achter Mercedes, dat los is van de rest, zit het veld erg dicht bij elkaar. Dat betekent dat we ons geen fouten kunnen veroorloven en een probleemloos weekend moeten afwerken, want anders zal vooraan meedoen niet mogelijk zijn.”

“Ik heb het racen in China echter altijd leuk gevonden en heb het hier in dienst van McLaren telkens goed gedaan, dus ondanks dat het een circuit is dat onze auto niet heel geweldig ligt, denk ik toch dat we er een beter weekend kunnen hebben.”

Magnussen
Teamgenoot Kevin Magnussen erkent dat hij een kleine twee weken geleden ‘niet het maximale uit mezelf en de auto’ gehaald heeft. “Maar ik heb sindsdien kunnen testen in Bahrein en me goed voorbereid op deze race, dus ik hoop dat ik me dit keer weer lekker in de auto voel”, verklaart de Deen, die zich daardoor weer van zijn beste kant hoopt te laten zien.

Net als Button ziet ook Magnussen geen kans voor McLaren om het dominante Mercedes bij te halen. “Daarachter is het echter stuivertje wisselen om de positie van best of the rest en ons doel voor komend weekend is om de groep achter Mercedes aan te voeren.”

Updates
Om dat mede mogelijk te maken neemt McLaren een aantal updates mee naar Sjanghai, zo meldt racing director Eric Boullier. “Onze auto is in de basis goed, maar je moet hem alsnog doorontwikkelen. We zijn daar druk mee bezig en voor China hebben we wat nieuwe dingen die hopelijk voor een kleine stap voorwaarts zorgen.”