Jenson Button is één van de vijf coureurs die nog steeds een serieuze kans maakt op de titel. Al moet McLaren de auto wel verbeteren. Button: “Ik ken onze ambities.”

De Hongaarse Grand Prix was alweer de twaalfde van het seizoen en er staan nog slechts twee races in Europa op het programma. Button denkt dat McLaren volop kans maakt de kampioen te leveren.

“Het is fantastisch dat ik twee races heb gewonnen en nog eens drie keer op het podium stond. We strijden nog steeds om de titel. Dat is de reden dat ik naar McLaren vertrok. Lewis Hamilton doet ook volop mee, al liep het de laatste races bij ons iets minder”, aldus Button op zijn persoonlijke website.

“Ik ken de kracht van dit team en we zijn vastberaden onszelf terug naar voren te vechten. Dat is in ieder geval onze ambitie. We weten wat we moeten doen en ik vertrouw er op dat we in België en Italië beter voor de dag komen. Tijdens de overzeese races moeten we dan het verschil maken.”

De regerend kampioen denkt dat McLaren een sterke troef kan uitspelen: consistentie. “Zoals we in eerdere gevechten om het WK zagen, is het van groot belang constant te presteren. Ik denk dat McLaren zich dit seizoen tot dusver het meest constante team heeft getoond.”

“Natuurlijk zijn we op zoek naar meer snelheid, maar dat we constante prestaties kunnen neerzetten is alvast van grote waarde. Zelfs als het ons niet meezit, scoren we soms volop punten. Als we dat blijven doen, strijden we tot het slot van het seizoen mee om het kampioenschap.”