Jenson Button en Fernando Alonso hadden het opnieuw niet makkelijk. Beide coureurs profiteerden in de openingsfase van enig duw -en trekwerk, maar stand hielden ze niet.

Jenson Button lag na de start zelfs negende en het was dan ook in de openingsfase van de race dat de Brit het meeste plezier aan zijn zondagmiddag beleefde: “Ik maakte een goede start en wist een enkeling te passeren in de eerste bocht. De ronde die volgde was eveneens goed en nadien lag ik al op de negende plaats.”

“Daarna was het helaas een kwestie van toekijken hoe de anderen aan me voorbij kwamen. Ze haalden me in op de meest onwaarschijnlijke plaatsen op het circuit. Ik moest mijn spiegels bij het insturen van elke bocht in de gaten houden.”

“Tegen het eind van de race kwam het door het uitvallen van Fernando niet meer tot een gevecht tussen ons. Dat had mooi kunnen zijn. Het is voor anderen weliswaar makkelijk om ons in te halen, maar met gelijk materiaal is dat toch een stuk uitdagender.”

Alonso
Fernando Alonso viel zes ronden voor het einde van de race uit. “Ik verloor vermogen en omdat we niet onnodig veel kapot wilde rijden, besloten we de auto binnen te zetten”, verwoordt de tweevoudig wereldkampioen zijn moment van uitvallen.

“Ik had nog wel een goede start, maar in de tweede chicane zaten Jenson en ik elkaar een beetje in de weg, waardoor ik weer wat terrein verloor. Jenson en ik zaten allebei op een andere strategie om de ‘winkansen’ een beetje te spreiden. Zodoende was ik langzamer dan mijn teamgenoot in de eerste stint, maar sneller in de tweede”, benadrukt ook Alonso de onderlinge strijd tussen hem en zijn teamgenoot.