Jenson Button is niet gelukkig na de eerste trainingsdag. De Brit werd samen met zijn teamgenoot Sergio Pérez in de tweede vrije training op meer dan twee seconden gereden. Button stelt daarom dat punten halen al een hele prestatie zou zijn dit weekend.

“Gezien de snelheid van de auto lijkt mij een toptienfinish realistisch”, zegt Button. “Het gevoel in de auto is niet goed. We hebben nog heel veel huiswerk te doen vannacht. Natuurlijk wisten we dat de MP4-28 snelheid miste, maar meer dan een seconde is wel erg veel.”

Met een teleurstellende elfde en dertiende plaats kwam McLaren er in de vrije training dan ook geen moment aan te pas. “De auto heeft heel veel zwakke punten”, vervolgt de wereldkampioen van 2009. “Ik hoop dat we snel de goede richting inslaan. We hebben nog niet het optimale uit de auto gehaald. We kunnen dus nog wel dichterbij komen.”

Teamgenoot Sergio Pérez noemt de auto ‘onvoorspelbaar, inconsistent en moeilijk bestuurbaar’. “Het is lastig te rijden in deze auto. Laten we hopen dat het weer nog wat verrassends heeft, anders wordt punten scoren heel moeilijk.”