Het heeft Jenson Button verrast dat McLaren de jonge Deen Kevin Magnussen heeft vastgelegd als zijn teamgenoot voor 2014: “En Kevin neemt zelf ook een groot risico”, stelt Button.

Volgens de inmiddels 33-jarige Button, die zelf op twintigjarige leeftijd debuteerde, neemt Magnussen (foto) een groot risico door volgend seizoen op 21-jarige leeftijd aan de start te verschijnen: “Het is iets dat je carrière kan maken of breken”, zegt Button tegen Yahoo over het op jonge leeftijd debuteren.

“Je loopbaan kan een enorme boost krijgen als het goed gaat, maar als het niet loopt, kan je carrière er ook al vroeg opzitten”, waarschuwt Button. “Het is – zeker als je zo jong bij een topteam als McLaren instapt – alsof je in het diepe wordt gegooid voordat je kunt zwemmen. Dat Kevin dat risico wil nemen, laat echter wel zien dat hij veel vertrouwen in zichzelf en zijn vaardigheden heeft.”

De Engelsman benadrukt uiteraard dat hij hoopt dat het ‘goed uitpakt’ voor zijn aanstaande teamgenoot, en denkt dat deze alles in huis heeft om te slagen: “We hebben in de opstapklassen kunnen zien dat hij snel is, en ik denk dat het team enorm onder de indruk is van hoe snel hij was tijdens de tests die hij voor ons heeft gedaan.”

“Ik weet ook al het één en ander over hoe hij werkt en met het team omgaat, terwijl Kevin zelf door zijn rol als testrijder bij ons al goed weet hoe dit team in elkaar steekt en wat er van hem wordt verwacht, wat in mijn ogen erg belangrijk is”, vervolgt Button tegenover ESPNF1. “Wat hij onverhoopt nog niet weet, zal hij echter snel moeten oppikken, want we moeten er straks staan vanaf de eerste testdag.”

Feedback
Hoewel Button denkt dat ervaring belangrijk wordt in 2014 en dat juist iets is dat Magnussen niet heeft, is het voor de wereldkampioen van 2009 ‘persoonlijk het belangrijkste dat Kevin goede feedback geeft’. “Dat is absoluut noodzakelijk voor tijdens de wintertests, dus het doet me deugd dat Kevin tijdens zijn tests voor ons heeft laten zien dat hij daar sterk in is.”

Pérez
Hoewel Button het vastleggen van Magnussen gezien de ‘snelheid en vastberadenheid’ van de Deen ‘goed voor het team’ noemt, geeft hij nog wel te verstaan dat hij vindt dat zijn huidige teamgenoot, Sergio Pérez, zich goed heeft ontwikkeld en ‘een aantal sterke races heeft gereden’. “Sergio heeft dit jaar niet makkelijk gehad, maar wel enorm veel bijgeleerd. Hij is volgens mij een stuk completer geworden.”