Jenson Button verwacht dat McLaren in de volgende race op Silverstone een grote stap vooruit kan maken. De renstal van de Brit komt opnieuw met nieuwe onderdelen die volgens Button ‘zeker op Silverstone gaan werken’.

“Ik kijk nu al uit naar de volgende race”, vertelt Button na een teleurstellende race in Canada. “Niet alleen omdat het mijn thuisrace is, maar ook omdat het in Canada echt heel slecht ging. In Engeland kunnen we weer punten gaan scoren, daar ben ik van overtuigd. Een podium zie ik nog niet gebeuren, we moeten namelijk wel realistisch blijven.”

Button kwam in Canada niet verder dan de twaalfde plaats. Volgens teambaas Martin Whitmarsh kwam het doordat het team Button had opgedragen te langzame rondetijden te rijden. Het team was bang voor bandenslijtage, die uiteindelijk best bleek mee te vallen.

Dat Button nu al vol vertrouwen roept dat het team een stap voorwaarts maakt, komt door de nieuwe onderdelen op de auto. “We weten zeker dat ze op Silverstone gaan werken. In Canada hadden we er niks aan en dus hebben we ze nog niet gebruikt. Silverstone is een ander type circuit. Ik vind het een mooi circuit en ik hoop op een goed resultaat in mijn thuis-Grand Prix. Al ben ik er dus van overtuigd dat we snel zijn, nou ja, in ieder geval sneller dan in Canada.”