Na een veelbelovende start van het seizoen dacht Jenson Button dat de titelstrijd tussen McLaren en Lotus zou gaan.

“Na vijf races dacht ik echt dat we het kampioenschap zouden winnen”, zegt Button. “Wij waren erg sterk en ook Lotus stond er goed voor. Ze waren enorm constant, maar hadden niet de snelheid om races te winnen. Op dat moment dacht ik echter dat het tussen ons en Lotus zou gaan in 2012”, aldus de Brit.

Later in het seizoen kende Red Bull een sterke comeback en ook Ferrari werd steeds sneller. De McLaren daarentegen verloor snelheid en ook betrouwbaarheid. Button: “Ik had niet gedacht dat Red Bull na hun matige start alsnog kampioen zou worden. Ze wonnen aan snelheid en waren ongelofelijk betrouwbaar, terwijl wij simpelweg te kort kwamen.”

McLaren kwam met een update in Hockenheim, waarna de auto een stuk beter was. “Die verbetering maakte ons een stuk sneller en dat hebben we tot het einde van het jaar redelijk door kunnen trekken”, zegt de drievoudig racewinnaar in 2012. Teamgenoot Lewis Hamilton wist vier zeges te boeken, maar viel in het laatste deel van het jaar regelmatig uit door betrouwbaarheidsproblemen.

Met acht polepositions en zeven zeges in 2012 is Button toch tevreden. “We hebben het goed gedaan afgelopen jaar, maar Red Bull was simpelweg betrouwbaarder en sneller”, zegt de 32-jarige Button. “Daar lag de sleutel voor het kampioenschap voor hen: betrouwbaar en  constant.”

Komend seizoen begint Button aan zijn vierde seizoen voor McLaren, waarin hij tot nog toe acht zeges behaalde. Met het vertrek van Hamilton wordt Sergio Pérez zijn nieuwe teamgenoot in 2013.