Jenson Button ziet zijn one-off in Monaco met een goed gevoel tegemoet. Zijn werk in de simulator – ondanks dat hij daarin twee keer in de haven eindigde – en een update voor McLarens MCL32 geven hem vertrouwen.

Button vervangt Fernando Alonso bij McLaren tijdens het raceweekend in Monte Carlo en bereidt zich daar uitsluitend in de simulator op voor. Aangezien de auto’s flink veranderd zijn sinds hij eind 2016 zijn vooralsnog laatste race reed, was dat zelfs in de virtuele wereld even wennen: “In het begin voelde de auto ook helemaal niet lekker aan.”

“Na wat aanpassingen aan de afstelling was het echter veel beter en paste de auto veel beter bij mijn rijstijl. Zeker met de updates voor Monaco erbij, voelde de auto awesome“, doelt Button op de nieuwe reeks doorontwikkelingen waar het team in het Prinsdom mee komt.

Button ziet het als zeer positief dat McLaren zo hard aan de auto werkt, zeker omdat Monaco – met de vele bochten en kleinere rol die motorvermogen er speelt – de MCL32 zou moeten liggen. “De Monaco-update is zeker weer een goede stap”, zegt hij. “Dat Fernando de auto al als zevende kwalificeerde in Spanje, betekent dat het er helemaal goed uitziet voor Monaco.”

Zolang alles goed gaat, natuurlijk. Button heeft daar alle vertrouwen in, ondanks dat hij lachend toegeeft dat hij ’twee keer in de haven eindigde’ in de simulator. “Hopelijk gebeurt dat in het echt niet! Na bocht één is het hard bergop en ik kwam daar aan de verkeerde kant van de vangrail uit. Ik rolde de auto zelfs op z’n kop, dat is me nog nooit gebeurd in de simulator!” Mocht het in het echt ook drama worden, zo grapt hij, dan rijdt hij komend weekend gewoon de zonsondergang tegemoet. “Dan zien jullie me nooit meer terug! Maar het zit goed, er zijn geen problemen en ik voel geen druk.”