Het team van McLaren komt aankomend weekend bij de Grand Prix van Monaco met het tweede deel van de grote update voor de auto. Het eerste deel werd vorige week in Spanje geïntroduceerd en werd met groot enthousiasme ontvangen.

Vorige week werden er in Spanje al een nieuwe vloer, nieuwe vleugels en andere bodywork-elementen gepresenteerd voor de MCL32. De performance van de updates zorgden voor een goede correlatie tussen de windtunnel- en CFD-data (numerieke stromingsleer waarbij simulaties van interacties tussen vloeistoffen en gassen onderling en met oppervlakken worden berekend, red.). McLaren-teambaas Eric Boullier is blij met de resultaten en hoopt op meer.

“De correlatiesnelheid is 95%, ongelofelijk”, zegt hij tegen Autosport. “Met de reglementen van dit jaar valt er veel te winnen als je in de windtunnel werkt, we zien daarom veel potentie. De updates zorgden ervoor dat Fernando (Alonso, red.) nu in het middenveld meedoet. Dat is een feit, geen fantasie.”

Fernando Alonso kon zijn sterke kwalificatie in Spanje – een keurige P7 – in de race niet omzetten in punten. Dit kwam door een aanrijding met Williams’ Felipe Massa in bocht 1. Volgens de Spanjaard zat er niet veel meer in het vat dan P12 waar hij op finishte, maar Boullier denkt dat de MCL32 een top tien-waardige auto is.

“Het is geen hoop”, meent de Fransman. “Op circuits waar vermogen minder een rol speelt, kunnen we in de punten rijden. Maar we racen niet om zevende te worden.”