Door de regenachtige omstandigheden in Silverstone durft McLaren-coureur Jenson Button nog geen uitspraken of voorspellingen te doen voor de rest van het weekend: “Morgen weten we pas meer.”

Button zette in de ochtendtraining een vijftiende tijd neer, waarna hij het in de middag een stuk beter deed en als vijfde werd geklasseerd.

“Maar toch was het een frustrerende sessie”, spreekt Button na afloop. “We hadden gehoopt dat het droger zou zijn in de tweede training, zodat we hadden kunnen zien hoe we ervoor staan, maar dat gebeurde dus niet.”

“Toen het in de middagtraining zo regenende, hebben we wel gewoon gereden. Het was echter ontzettend glad, al weet ik niet hoe dat komt. Ik heb namelijk alleen maar op intermediates gereden en niet op echte regenbanden, maar het zou ook door de reglementswijzigingen kunnen komen dat het zo’n glijpartij was”, refereert Button naar de ban op de door uitlaatgassen geblazen diffusors.

Volgens de Engelsman wordt het zodoende een kwestie van wachten op de dag van morgen. “We moeten maar aankijken hoe het dan gaat en waar we staan, zeker aangezien het de rest van het weekend – in tegenstelling tot vandaag – zeer waarschijnlijk niet zal regenen.”