Jenson Button denkt dat zijn Grand Prix van Oostenrijk niet beter had gekund. Hij werd zesde, ondanks dat hij het in de DRS-zones soms lastig had.

Button begon de race vanaf de derde plaats, zijn hoogste gridpositie sinds het hernieuwde partnerschap tussen McLaren en Honda. De Brit wist dat het moeilijk zou worden die plek vast te houden. “Met die twee DRS-zones hier konden we de andere auto’s niet achter ons houden”, zegt Button. “Onze snelheid was prima, maar soms werden we ingehaald op de raarste plekken.”

Halverwege de race moest Button knokken voor een plek in de punten, maar uiteindelijk wist hij alsnog de weg terug naar P6 te vinden. “We hebben de Williams-auto’s puur op snelheid verslagen. Onze strategie was vandaag super. We hebben er echt alles uitgehaald. Iedere sessie werd onze wagen dit weekend weer beter.”

Pechweekend
Buttons teamgenoot Fernando Alonso had een minder leuk weekend. Zijn kwalificatie viel tegen, en in de race viel hij een paar ronden voor de finish uit door een defecte batterij. Op dat moment reed de Spanjaard buiten de punten. “We hadden pech dit weekend”, zegt Alonso. “Het was een moeilijke race.”

Al vanaf ronde drie of vier merkte Alonso dat er een probleem was met de batterij, vertelt hij. “We verloren vermogen. Bijna de hele race stonden we op het punt om het op te geven. Maar ik zat op het randje van de top tien dus ik kon misschien nog punten halen. Daarom reed ik door. Maar uiteindelijk zat het er gewoon niet in.”