Doorgaan met McLaren of overstappen naar Williams: dat lijken de opties voor Jenson Button, die in ieder geval nog niet aan stoppen lijkt te denken.

In gesprek met Sky Sports F1 vertelt Button (36) dat hij nog niet weet wat hij volgend jaar doet. “Maar ik wil plezier hebben, genieten van het rijden en in een positie zitten waarin ik om goede resultaten mee kan doen.”

“Ongeacht of dat tijdens een opbouwjaar is of een seizoen waarin ik om podiumplekken of zeges kan vechten, is dat wat ik nodig heb om er plezier uit te blijven halen”, vertelt de Engelsman.

Formula One World Championship 2016, Round 8, European Grand Prix, Baku, Azerbaijan, Sunday 19 June 2016 - Jenson Button (GBR) McLaren MP4-31 and Carlos Sainz Jr (ESP) Scuderia Toro Rosso STR11 battle for position.

Button geniet ook van het vechten met de teams om McLaren heen.

Of Button bij McLaren kan blijven, is niet zeker. Dit aangezien McLaren ook aan de huidige testrijder Stoffel Vandoorne zou denken als mogelijke teamgenoot van Fernando Alonso, die sowieso bij het team blijft.

Claire Williams, de adjunct-teambaas van Williams, noemde Button eerder deze week echter ‘een interessante optie’, mocht de wereldkampioen van 2009 op de markt komen.

Button vertelt aan Sky Sports dat dit ‘aardig van Claire is en uiteraard fijn om te horen’, en houdt zijn opties daarbij open: “Hopelijk is McLaren volgend jaar sterk en competitief, maar er zijn vast ook andere mogelijkheden.”

Button vertelt verder dat hij, nu McLaren ‘niet snel genoeg is voor zeges of podiumplaatsen’, zijn voldoening uit andere zaken haalt. Zoals het werken met het team en vooruit helpen van McLaren.

“Ik geniet van het vechten met de teams om ons heen en het blijft leuk telkens het maximale uit de auto te halen, ook al heb je daar op een gegeven moment natuurlijk ook wel genoeg van”, geeft de nog altijd ambitieuze Button toe.