Mocht McLaren niet verder gaan met Jenson Button, dan is de wereldkampioen van 2009 zeker interessant voor Williams, dat niet wil zeggen of het al met hem spreekt.

Tegenover Sky Sports F1 bevestigt adjunct-teambaas Claire Williams wel dat de formatie uit Grove inmiddels met de huidige coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas om de tafel zit.

“Er zijn echter nog geen beslissingen genomen”, verduidelijkt Williams, die evenzeer benadrukt dat Williams ‘ook met veel andere coureurs spreekt’. “Want we willen zien welke opties er zijn.”

Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Sunday 17 April 2016. Claire Williams, Deputy Team Principal, Williams Martini Racing. Photo: Glenn Dunbar/Williams ref: Digital Image _W2Q9903

Williams-adjunct teambaas Claire Williams. Grote foto: Button in 2000 in actie voor Williams.

Williams verkondigde eerder vastbesloten te zijn een actieve rol te spelen op de rijdersmarkt, maar of Button een optie wordt, is los daarvan nog even afwachten.

“Mocht hij op de markt komen, dan is Jenson uiteraard een interessante optie.” Of het team nu al met hem spreekt, wil Williams niet kwijt: “Er zijn dus coureurs met wie we al praten, maar wie weet of Jenson op dat lijstje staat…”

Williams houdt het dus spannend, maar erkent wel dat een terugkeer van de 36-jarige Button naar het team waar hij in 2000 voor debuteerde ‘een geweldige krantenkop zou zijn’.

“Jenson is zijn Formule 1-loopbaan hier natuurlijk begonnen, maar is daarnaast een wereldkampioen en iemand die heel goed weet hoe hij een team om zich heen moet bouwen en bovendien veel kan bijdragen aan de ontwikkeling van een auto.”

Wat Williams verder nog beklemtoont, is dat het feit dat het team met andere coureurs spreekt nog niet betekent dat het ontevreden is over de huidige rijders. “We hebben momenteel een geweldig coureursduo.”