Jenson Button kijkt wat zijn toekomst betreft niet verder dan de Formule 1. De McLaren-coureur wil verder in de koningsklasse en heeft geen interesse in een overstap naar een ander kampioenschap.

De 34-jarige Button is aan zijn vijftiende seizoen in de Formule 1 bezig en heeft er inmiddels 258 Grands Prix op zitten, waarvan hij er vijftien heeft gewonnen. Button, die in 2009 wereldkampioen werd met Brawn, rijdt sinds 2010 voor McLaren, maar zijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af. De Brit wil graag blijven, maar of het daarvan komt, is nog afwachten.

McLaren is namelijk zeker niet ontevreden over Button, maar kijkt wat de coureurskeuze voor 2015 en daarna betreft naar de lange termijn, waar Button door zijn leeftijd wellicht niet per se in past, terwijl McLarens aanstaande motorpartner Honda graag een grote naam wil strikken om het team te leiden en het ondanks Buttons Honda-verleden niet gezegd is dat hij die grote naam is.

In interview met Autosport laat Button zich niet specifiek uit over zijn toekomst bij McLaren, maar maakt hij wel duidelijk dat zijn toekomst wat hem betreft sowieso in de Formule 1 ligt. “Racen in de Formule 1 is op het moment het enige waar ik interesse in heb”, verklaart hij.

“De Formule 1 is een sport waarin je met veel pieken en dalen te maken krijgt. Als het slecht gaat, doet dat pijn, maar als je het tij dan weer weet te keren, voelt dat goed en geeft het je het gevoel dat je dit altijd wil blijven doen. Het heeft een grote emotionele impact op je, maar dit is nu al jarenlang mijn leven en ik wil er mee doorgaan mijn leven op deze manier te leiden.”

“Ik ben namelijk jong, snel en ik hou van wat ik doe, dus ik wil niet dat er voor mij iets gaat veranderen”, benadrukt de Brit, die met die laatste opmerking mogelijk toch ook weer direct zinspeelt op een langer verblijf bij McLaren.