Het vertrek van Lewis Hamilton noemt Jenson Button een aderlating voor McLaren, maar in de vorm van Sergio Pérez heeft het team volgens hem een geschikte vervanger gevonden.

“McLaren neemt afscheid van een erg snelle coureur”, zegt Button op Formula1.com over de transfer van Hamilton naar Mercedes. “Hij was de laatste coureur die een titel pakte voor het team. Het is een groot verlies, maar we moeten verder. Het betekent niet het einde van een sterk rijdersduo bij McLaren.”

“Ik denk dat Sergio ook erg snel zal zijn”, zegt Button. “Maar hij is er nog niet, dus het is lastig in te schatten. Het is een onbekende factor. Maar voor hem is het een geweldige kans en ik weet zeker dat hij die met twee handen zal aanpakken.”

Ondanks het leeftijdsverschil van tien jaar ziet Button een rol als ‘grote broer’ van de nieuwkomer in het team niet zitten. “Zo zie ik me zeker niet”, aldus de Brit. “Ik vind mezelf ook helemaal niet oud. Ik was wel verrast dat hij pas 22 is. Een jongere coureur kan veel leren van iemand met meer ervaring, maar ik denk dat ik ook van hem kan leren. Het is vooral belangrijk om goed samen te werken.”

Pérez beaamt dat: “Jenson heeft veel ervaring met het team, dus ik zal veel met hem optrekken om een goede band op te bouwen. Maar hij richt zich natuurlijk op zijn eigen verantwoordelijkheden. Martin Whitmarsh heeft me in ieder geval verzekerd dat we gelijke kansen krijgen.”