Na in Monaco haar eerste punten in de Formule 1 te hebben behaald, is Marussia vol goede moed, al wil dat nog niet zeggen dat het denkt gelijk in Canada weer te kunnen scoren.

“Zoals je zou verwachten, zijn we nog vol van onze puntenfinish in Monaco”, vertelt teambaas John Booth. “Het was een belangrijke mijlpaal voor ons team en – zowel intern als naar buiten toe – een mooie bevestiging van de ontwikkeling die we doormaken, maar ondanks dat we graag naar Canada komen, is het niet een circuit waarop we in het verleden erg sterk zijn geweest”, beseft Booth.

“We verwachten voor de race in Montreal daarom ook eigenlijk geen herhaling van ons succes uit Monaco, maar we hopen er wel op dat we de stijgende lijn kunnen doortrekken en wederom sterk voor de dag komen”, verklaart de teambaas.

Coureur Jules Bianchi, in Monaco de gevierde man na het binnenhalen van de negende plek en Marussia’s eerste WK-punten, mikt evenmin per se op een herhaling daarvan. “Want ik weet niet of dat tot de mogelijkheden behoort in Canada, dus ik zet er maar op in om wederom de strijd aan te binden met de Saubers en te laten zien dat we die jongens nu echt kunnen bijhouden”, legt hij uit.

Teamgenoot Max Chilton komt vooral naar Montreal met de intentie wat recht te zetten, na een dramatisch verlopen race in Monaco. “De testessie die ik daarvoor afwerkte in Spanje en mijn kwalificatie in Monaco waren echter wel goed, dus ik hoop daar op voort te borduren en dit keer een betere race te hebben met een mooi resultaat aan het eind.”