Liberty Media-CEO Chase Carey hoopt dat Lewis Hamilton ‘zo lang mogelijk’ doorgaat in de Formule 1. Volgens Carey is Hamilton een ‘ongeëvenaarde held’ in deze sport, al geniet hij ook van de komst van jonge talenten als Max Verstappen en Charles Leclerc.

Het contract van Lewis Hamilton loopt aan het einde van 2020 af, net als de commerciële overeenkomst van Mercedes zelf met de Formule 1. Chase Carey hoopt dat de zesvoudig wereldkampioen nog een lange tijd in de Formule 1 blijft.

”Ik hoop dat hij voor altijd blijft racen”, zegt Carey tegen Racefans.net. ”Hij is een ongelooflijke kampioen en zijn succes spreekt voor zich. Sport creëert helden en hij is een ongeëvenaarde held in onze sport. We hopen dat hij voor altijd zal racen, al zal hij dat waarschijnlijk niet doen. Maar hij heeft nog wat uitdagingen voor zich en we zouden hem die uitdagingen graag zien aanpakken”, aldus de Formule 1-baas.

Carey is daarnaast blij met de ‘reeks jonge talenten’ in de sport, zoals Max Verstappen, Charles Leclerc en Lando Norris. ”Kijk maar naar Max. Hij rijdt al een aantal jaren mee maar we vergeten gewoon hoe jong hij nog is. Maar of het nou Max, Charles of Lando is, we hebben met die coureurs een ongelooflijke en spannende toekomst voor de boeg. Ik hoop dat zij de kans krijgen om met Hamilton te strijden”, aldus Carey.

Foto: Motorsport Images