Carlo van Dam rijdt het komende seizoen in de Japanse Super GT-klasse. Van Dam keert daarmee terug naar het land waar hij de nationale Formule 3-titel veroverde.

 

Van Dam werd in 2008 Japans Formule 3-kampioen, maar sindsdien is zijn carriere enigzins gestokt. Een avontuur met Colin Kolles in de Formule 3 Euroseries bracht niet het gewenste resulttaat, en aan zijn drie optredens in de Superleague Formula bewaart Van Dam evenmin goede herinneringen.

Tijd voor iets nieuws dus, en dat heeft Van Dam gevonden in de Japanse Super GT-klasse. Daar rijdt hij komend seizoen in een Porsche 911 GT3 R, samen met teamgenoot Hiroshi Tamaguchi. De klasse is in Japan erg populair bij het publiek, en ook coureurs rijden graag in de Super GT-series, omdat het een van de weinige categoriën is waar de topcoureurs een salaris krijgen betaald.

“Dit aanbod heb ik natuurlijk zonder aarzelen aangegrepen”, vertelt Van Dam. “Ik ken de engineer en de Porsche is een prachtige auto om in te racen.”

Van Dam verhuist binnenkort naar Japan om zich voor te bereiden op het seizoen. De eerste testritten staan gepland voor volgende week. Daarnaast heeft Van Dam nog andere ijzers in het vuur. “Ik heb een aantal aanbiedingen gekregen van een fabrikant en een team uit een andere raceklasse, dus het wordt een druk seizoen.”