Chevrolet neemt aan het eind van het seizoen afscheid van het WTCC. Het Amerikaanse automerk is op dit moment het enige fabrieksteam in het wereldkampioenschap voor toerwagens.

Chevrolet trad in 2005 toe tot het WTCC en won de afgelopen twee jaar zowel de rijderstitel als het constructeurskampioenschap. Een derde dubbel op rij dient zich aan. De drie fabriekscoureurs van Chevrolet staan bovenaan in het kampioenschap. Komend raceweekend gaat het op jacht naar de zestigste raceoverwinning.

“We zijn enorm trots op onze prestaties in de afgelopen acht jaar”, zegt Susan Docherty, directeur van Chevrolet Europe. “Het WTCC is een belangrijk platform geweest om ons merk te profileren. We hopen het op positieve wijze af te sluiten, met onze derde wereldtitel.”

Autosportchef Eric Neve spreekt van gemengde gevoelens. “Het is een onvoorstelbaar avontuur geweest van ons debuutseizoen tot het behalen van de titels”, zegt hij. “We zijn blij met wat we hebben bereikt en willen graag de organisatoren, onze coureurs, partners en fans bedanken.”

Chevrolet kiest ervoor de beslissing halverwege het seizoen naar buiten te brengen, zodat het team en de coureurs er rekening mee kunnen houden bij het maken van hun plannen voor de toekomst. “Onze focus blijft liggen op de rest van het seizoen van het seizoen en het binnenhalen van de derde dubbel voor Chevrolet”, benadrukt Neve.

WTCC-promoter Marcello Lotti reageert gelaten op het bericht van Chevrolet. “Dit is autosport”, zegt hij. “Fabrikanten komen en gaan. Dat gebeurt in iedere klasse, maar het leven gaat verder. We nemen afscheid van Chevrolet, dat voor lange tijd een waardevolle partner is geweest, maar begroeten Honda en zijn nog in onderhandeling met andere automerken.”