Tom Coronel is twee keer als negende gefinisht in de WTCC-races op de Hongaarse Hungaroring. De races gingen er beter dan de kwalificatie.

Na de kwalificatie, waarin hij dertiende was, wist Coronel namelijk even niet waar hij het moest zoeken. “Het was niet zoals verwacht. Het was zelfs slecht”, gaf hij toe.

“De auto voelde gek, hij reageerde niet zoals ik wilde. Heel slecht. Als we wisten wat het was, zouden we het oplossen, maar op het moment ben ik de weg een beetje kwijt.”

Coronel schoof wel een plekje op de grid op door een gridstraf voor Mehdi Bennani, maar maakte zich op voor een lastige race: “Want inhalen is hier moeilijk. Als ik punten pak, ben ik een blij man.”

En dat was Coronel dan ook na de race, waarin hij negende werd in zijn Chevrolet Cruze, goed voor twee punten. “Het zijn mooie punten met deze negende plek. Ik ben redelijk blij.”

“Vooral in het begin van de race heb ik lekker gevochten, met Aurélien Panis en Yann Ehrlacher. Ik kon Ehrlacher helaas net niet pakken. Het gat was te groot. Hij kwam meer vooruit dan ik.”

“Na een rondje of vijf was het verder dus een wat saaie race”, vertelde de ROAL Motorsport-coureur. Landgenoot Nicky Catsburg (Volvo) werd vijfde in de door Tiago Monteiro gewonnen eerste race.

In de tweede race werd Coronel wederom negende. “Een moeilijke race”, verhaalde hij. “In het begin knokte ik met Ryo Michigami, daarna was het weer te moeilijk om Ehrlacher bij te halen.”

“Maar het was leuk”, vervolgde hij. “Ik reed regelmatige tijden en de auto voelde goed, ook al was hij niet snel genoeg.” Catsburg werd in zijn Volvo tweede in race twee, die werd gewonnen door Bennani.

Na drie raceweekends, staat Catsburg ook tweede in de stand, met 85 punten. De nummer één Monteiro staat op 123. Coronel is tiende met een totaal van 20.

Beeld: Tom Coronel Racing.