Met een dertiende positie in de Grand Prix van Australië heeft Marussia haar beste resultaat uit 2013 al in de eerste race van 2014 geëvenaard, maar Max Chilton denkt dat er nog meer in het vat zit.

Chilton kwam op het circuit van Albert Park weliswaar als veertiende over de streep, maar schoof een plekje op vanwege de diskwalificatie van Daniel Ricciardo, waardoor hij prompt zijn beste finish in de Formule 1 behaalde.

“Het was geen perfecte race, maar als je me na de tests in Bahrein had gezegd dat ik in Australië de finish zou halen op P13, had ik daar absoluut voor getekend”, zegt Chilton tegen het Britse Press Association Sport.

“Het begin van de race was weliswaar zorgwekkend, want de auto deed ineens helemaal niks meer, maar gelukkig kregen we hem in de garage weer aan de praat en was de betrouwbaarheid verder goed. Het voelde echter wel min of meer alsof we nog aan het testen waren, en we kunnen ook zeker nog meer uit de auto halen dan dit”, denkt de Engelsman.

“Dit was immers pas de eerste volledige raceafstand die ik dit jaar heb afgelegd en mijn teamgenoot Jules Bianchi en ik steken nog steeds telkens nieuwe dingen op met elke keer dat we in de auto stappen, dus er valt zeker nog veel winst te boeken”, herhaalt Chilton tot slot.