Max Chilton heeft vooralsnog alle Formule 1-races waaraan hij heeft meegedaan uitgereden. De teller staat daarmee op 23 en de Brit aast nu op het record aantal ‘uitgereden’ races op rij van Nick Heidfeld.

Om Heidfeld bij te halen, moet Chilton echter flink doorrijden, want de Duitser werd van medio 2007 tot en met medio 2009 in 41 Grands Prix op rij geklasseerd, al kwam hij één keer (in Japan 2007) niet daadwerkelijk rijdend aan de finish, maar werd hij toch geklasseerd.

Chilton, die al zijn 23 races voor Marussia heeft gereden, laat aan de Surrey Mirror weten trots te zijn op zijn reeks – ‘want het is fantastisch dat ik in al mijn races de finish heb gehaald’ – zeker aangezien hij vorig seizoen de eerste rookie in de geschiedenis van de Formule 1 werd om alle races van een compleet debuutseizoen uit te rijden: “Ik vind het erg leuk dat ik dat record in handen heb.”

Het volgende record waar Chilton nu op mikt is dus dat van Heidfeld. Om Quick Nick te evenaren, moet Chilton nog achttien races uitrijden, terwijl hij er dus negentien moet finishen om Heidfeld te passeren: “Ik ben er dus nog lang niet”, weet Chilton, die er dit jaar, met nog vijftien races te gaan, ook sowieso niet aan kan komen.

Met zijn 23 jaar kan Chilton echter nog wel een tijdje mee en de Brit wil graag door in de Formule 1, al weet hij dat er geen garanties zijn: “Carrières in de Formule 1 zijn kort, dus ik geniet er vooral van zolang het duurt.”